Dat een arbeidsbeperking vaak geen functiebeperking is, dat hebben ruim 40 werkgevers op 26 mei persoonlijk ervaren. Tijdens een grootse Meet & Greet in de Jaarbeurs gingen zij in gesprek met werkzoekenden met een beperking. Meer dan 300 werkzoekenden grepen deze kans om hun talenten te laten zien aan de aanwezige werkgevers. En met succes. De eerste vervolggesprekken met reële kansen op een baan zijn voor meerdere werkzoekenden een feit.

Via korte gesprekken hebben diverse werkgevers en werkzoekenden verkend wat zij voor elkaar kunnen betekenen. De aanwezige werkgevers…

waren enthousiast over de kandidaten. “De meeste mensen maken een zeer positieve indruk. Ze zijn gemotiveerd, willen graag aan de slag en zoeken een baan waar zij hun talenten kunnen inzetten. Kennismaken met uiteenlopende kandidaten is nuttig en verhelderend. Het biedt meer inzage in de brede doelgroep die onder de banenafspraak valt”, was de boodschap van de werkgevers.

Succes

Het was een grootschalig en gezellig evenement dat naast directe matching aandacht vraagt voor een inclusieve arbeidsmarkt en de banenafspraak uit het landelijke Sociaal Akkoord. Een Meet & Greet in deze vorm is dan ook op kleine en grote schaal voor herhaling vatbaar. Niet alleen de kandidaten waren divers, ook de aanwezige werkgevers waren een mooie afspiegeling van het lokale en regionale werkaanbod. Zowel grote organisaties zoals Albert Heijn en Berenschot als lokale bedrijven waren vertegenwoordigd. Naast het bedrijfsleven namen ook de Universiteit Utrecht en personeelsfunctionarissen vanuit overheidsinstanties als de provincie Utrecht en meerdere gemeenten uit de regio deel aan de Meet & Greet.

Meet & Greet

‘Onbeperkt aan de Slag’ maakt direct contact tussen werkgevers en werkzoekenden met een beperking mogelijk via een digitaal platform. Elkaar vinden en mogelijkheden verkennen gebeurt niet alleen via het digitale platform. Steeds vaker vinden er lokaal en regionaal Meet & Greets tussen werkgevers en werkzoekenden met een arbeidsbeperking plaats. Het groeiende aantal werkgevers en kandidaten dat op de bijeenkomsten afkomt laat zien dat deze ongedwongen en informele manier van kennismaken als prettig wordt ervaren.

Samenwerking

Mensen die willen werken, moeten niet aan de kant blijven staan. Daar werken we samen aan. De Meet & Greet is een initiatief van ‘Onbeperkt aan de slag’ en Alleen talent telt. Alleen talent telt is een initiatief van de Utrechtse Werktafel, een samenwerkingsverband in de regio Utrecht-Midden. Deelnemende partijen zijn FNV, CNV, VNO-NCW Midden, MKB-Nederland Midden, UWV, vijf Werkgeversservicepunten, Biga, PAUW, UW-Bedrijven en de vijftien gemeenten: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein, Zeist.

Supportbeurs_2016