event-22-november-1     event-22-november-2

De inclusieve arbeidsmarkt met stip op 1!

Dinsdag 22 november vond in het FC Utrecht stadion Galgenwaard het Onbeperkt aan het Werk event plaats. Alleen talent telt! en Onbeperkt aan de Slag organiseerden een grootse, rondreizende banenestafette, waar werkgevers en werknemers met een arbeidsbeperking elkaar ontmoetten.

De dag begon met een CEO ontbijt bij de RABO bank. Top ondernemers gingen met elkaar in gesprek over hun rol bij het realiseren van de banenafspraak. Daarna volgde een grootse Meet & Greet. Ruim 400 werkzoekenden bezochten de 80 werkgevers die aanwezig waren! Speciale aandacht was er voor de ruim 100 jongeren uit het Praktijk Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs.

Ondernemers challenge
De mogelijkheden voor (startende) ondernemers met een beperking werden vergroot door een speciale ondernemers challenge. Zes ondernemers pitchten hun idee of investeringsbehoefte aan een zeer deskundige jury. Deze bestond uit:

– Mirjam de Graaff, voorzitter Bart de Graaff Foundation

– Aart van der Gaag, commissaris ‘Op naar de 100.000 banen’ van VNO-NCW.

– David van Maanen, directeur Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug

– Hans-Willem Croll, projectmanager Rabobank Nederland.

Maar liefst vijf pitches wisten de jury te overtuigen en kwamen een stap dichterbij de realisering van hun business idee.

Jetta Klijnsma is trots op regio Utrecht
Tijdens de feestelijke afsluiting van de dag zette staatssecretaris Jetta Klijnsma werkgevers en werknemers die onlangs bij hen in dienst traden in het zonnetje. Zij prees de regio Utrecht voor de wijze waarop wij samen optrekken in het realiseren van een arbeidsmarkt waarin iedereen meedoet. Want “De inclusieve arbeidsmarkt staat met stip op 1”, aldus de staatssecretaris. Alle werknemers werden verrast met een speciale FC-Utrecht bal!

Den Haag neemt ‘stokje’ over
Met een symbolische pass van dé speciale bal van de banenestafette, droeg wethouder Victor Everhardt het stokje over aan gemeente Den Haag. Martin Andriessen directeur Dienst sociale zaken van de gemeente den Haag hoopt op net zo’n succes als in Utrecht. Everhardt: “Mijn belangrijkste advies: werk samen in de regio! Alleen dan ben je in staat het resultaat van Utrecht te evenaren.”

event-22-november-3